Usluge Doma za stare
Oaza Silka SM

U mirnom delu grada , u jednom od najlepših naselja Sremske Mitrovice nalazi se dom za stara lica Oaza Silka SM.

OAZA SILKA SM ima za cilj pružanje visoko kvalitetnih usluga starijim osobama u izuzetno prijatnom ambijentu i domaćoj atmosferi. Usluge koje nudimo podrazumavaju smeštaj, ishranu, negu (higijenu) i raznovrstan društveno rekreativan život zavisno od potreba, sposobnosti i interesovanja korisnika.

  • Stručni medicinski tim 00h-24h
  • Prijatno i ljubazno osoblje
  • Udoban i prijatan smeštaj
  • Higijena na visokom nivou
  • Zabavno rekreativni program
  • Obezbeđen transport korisnika do svih zdravstvenih ustanova

Dom je izgrađen i opremljen po potrebama smeštaja starijih lica, kojima je potreban institucionalni oblik zbrinjavanja.Oaza Silka SM kao dom za stara lica poseduje prostrano i veoma lepo uređeno dvorište sa dosta zelenila, mali voćnjak i opremu za sedenje. Ovakav ambijent u znatnoj meri doprinosi, da se naši korisnici osećaju prijatno dok borave u domu za stare.

Oaza Silka SM uređena je sa velikom pažnjom poštujući potrebe svojih korisnika, ali istovremeno im pruža udobnost i toplinu doma. Dom „ Oaza Silka-sm“ poseduje licencu za rad od 19.06.2017. pod brojem 022-02-00049/2017-1. Dom za stare Oaza Silka SM, posebnu pažnju posvećuje negovanju hobija korisnika, razvijanju društvenog života između korisnika, organizovanju izleta i radu na pozitivnom stavu kako prema sebi tako i okolini.

Briga o najmilijima je posebno osetljiva tema i nije svejedno kome ćete tu brigu prepustiti. Stručno osoblje, porodična atmosfera, stalna briga o korisnicima preporučuje naš dom kao idealan izbor.

Dom za stare Oaza Silka SM brine o Vašim najmilijima pružajući vrhunske usluge kako bi njihov boravak bio što kvalitetniji i udobniji.Tim medicinskog osoblja je 24/7 uz korisnike doma.

Osnovna misija i vizija Oaze Silka SM jeste poštovanje individualnih potreba svakog korisnika . Kako bismo našim korisnicima pružili maksimum kvaliteta života profesionalno se stalno unapređujemo. U toku smo sa najnovijim stručnim znanjima, inovacijama i svim onim što je potrebno da se naši korisnici osećaju prijatno, obezbeđeno i kao kod svoje kuće..

Dom pruža svojim korisnicima 24-h zdravstvenu pomoć, kao i socijalnu podršku kroz individualne razgovore i aktivno slušanje. Trudimo se da razumemo njihove želje kako bismo na najbolji način mogli da zadovoljimo sve njihove potrebe, biološke, socijalne i psihološke, uz očuvanje njihovog dostojanstva kao imperativa profesije.

Znamo da nije lako odabrati pravi dom i prepustiti roditelje ili najbliže rođake brizi zaposlenima u domu za stara lica. Zato smo tu za vas. Da saslušamo sva vaša pitanja i nedoumice i odgovorimo na individualne potrebe vaših najbližih.

U zavisnosti od potreba vaših najbližih, pružamo sledeće usluge

Personalizovana nega

Bitno nam je da u svakom momentu možemo da odgovorimo na potrebe svakog korisnika.

Psihološka pomoć

Maksimalna podrška i pomoć.

Posebna vrsta pomoći

Stručni tim Oaze Silka SM brine 24/7 o svojim korisnicima.

Procena stanja

Po prijemu zahteva za smeštaj u dom vrši se procena aktuelnog stanja.

Ograničena pokretljivost

Pružamo podršku nezavisnim , poluzavisnim ili korisnicima potpuno zavisnim od tuđe pomoći, bez obzira na oboljenje.

Komforan i topao ambijent

Dom predstavlja savršen spoj jednostavnosti, modernih elemenata i naravno komfora.

Pomoć u svakodnevnoj nezi tela

Nega i lična higijena kako korisnika, takođe i samog objekta doma veoma je bitna. Tim Oaze Silka SM naročitu pažnju posvećuje higijeni kao jednom od krucijalnih faktora održavanja zdrave sredine i podizanju zdravlja korisnika doma na najviši nivo kvaliteta.

Ishrana prilagođena Vašem zdravlju

Ishrana u domu je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, a istovremeno je prilagođena različitim zdravstvenim i drugim potrebama korisnika.

Stručan tim

Naša misija je prvenstveno pružanje visokokvalitetne usluge starijim osobama u prijatnom ambijentu i prijateljskoj atmosferi, kako bi preseljenje korisnika u dom bilo lepo prihvaćeno i što manje stresno.

Prevoz pacijenata i uređaji u domu

Velika prednost doma Oaze Silka Sm jeste posedovanje električnih i hidrauličnih podizača pacijenata, kao i posedovanje skalamobila sa kojim penjanje uz stepenice ne predstavlja nikakav problem.

Društvene aktivnosti

Mnoga istraživanja dokazala su da starije osobe koje nakon ulaska u penziju pored fizičke, učestvuju i u društvenim aktivnostima predstavljaju kandidate za duži i kvalitetniji život. Tim Oaze Silka SM obezbeđuje korisnicima doma mnogobrojne kulturno-zabavne aktivnosti.

Socijalne i rekreativne aktivnosti i radno okupaciona terapija

Veliku pažnju posvećujemo socijalnim i rekreativnim aktivnostima, ali i radno okupacionoj terapiji.

Vaši najmiliji su pod stalnim nadzorom tima doma.

``U domu za stare Oaza Silka SM možete
da se oslonite na kompletnu
profesionalnu pomoć našeg tima``

razdvajanje
Tim Oaze Silka SM čine radnici sa višegodišnjim iskustvom koji svakom korisniku doma pružaju 24/7 negu i nadzor kako bi bili u potpunosti zbrinuti. Oaza Silka SM poseduje opremu koja pomaže našim korisnicima (nepokretnim i otežano pokretnim) da budu uključeni u sve aktivnosti i da im sve prostorije budu dostupne u istoj meri kao i pokretnim korisnicima.

Socijalni radnik

Socijalni radnici imaju važnu ulogu u poboljšanju mentalnog zdravlja i u ishodima lečenja mentalnih poremećaja.

Medicinske sestre

Uloga medicinske sestre je pomagati pojedincu u obavljanju onih aktivnosti koje pridonose zdravlju ili oporavku.

Negovateljice

Uloga negovateljica obuhvata pomoć u primeni terapije, zakazivanje pregleda i pomoć pri psihičkim problemima.

Servirka

Pored spretnosti i veštine u načinu usluživanja servirke brinu i o higijenskim uslovima prostorija u kojima se usluga vrši.

Higijeničarka

Higijeničarke su osobe koje su zadužene za održavanje prostorija i higijenu celokupnog objekta.

Kuvar

Zadatak kuvara je da priprema raznovrsnih obroka, poznavanje
usklađenosti namirnica i recepata specifičnih jela.