+381 69 670 853

Briga o najmilijima je posebno osetljiva tema i nije svejedno kome ćete tu brigu prepustiti. Stručno osoblje, porodična atmosfera, stalna briga o korisnicima preporučuje naš dom kao idealan izbor.

Dom za stare Oaza Silka SM brine o Vašim najmilijima pružajući vrhunske usluge kako bi njihov boravak bio što kvalitetniji i udobniji.Tim medicinskog osoblja je 24/7 uz korisnike doma.

373271-PBC7AQ-733

Osnovna misija i vizija Oaze Silka SM jeste poštovanje individualnih potreba svakog korisnika . Kako bismo našim korisnicima pružili maksimum kvaliteta života profesionalno se stalno unapređujemo. U toku smo sa najnovijim stručnim znanjima, inovacijama i svim onim što je potrebno da se naši korisnici osećaju prijatno, obezbeđeno i kao kod svoje kuće..

          KO ČINI NAŠ TIM?

Vaši najmiliji su pod stalnim nadzorom tima doma. Tim Oaze Silka SM čine radnici sa višegodišnjim iskustvom:

  • socijalni radnik

  • medicinske sestre i negovateljice

  • fizioterapeut

  • kuvar

  • servirka

  • higijeničarka

Svakom korisniku doma pruža se 24 h nega i nadzor kako bi Vaši mili bili u potpunosti zbrinuti.

Oaza Silka SM poseduje opremu koja pomaže našim korisnicima (nepokretnim i otežano pokretnim) da budu uključeni u sve aktivnosti i da im sve prostorije budu dostupne u istoj meri kao i pokretnim korisnicima. Dom pruža svojim korisnicima 24-h zdravstvenu pomoć, kao i socijalnu podršku kroz individualne razgovore i aktivno slušanje. Trudimo se da razumemo njihove želje kako bismo na najbolji način mogli da zadovoljimo sve njihove potrebe, biološke, socijalne i psihološke, uz očuvanje njihovog dostojanstva kao imperativa profesije.   

RADNO OKUPACIONA TERAPIJA

Radno okupaciona terapija u domu za stare Oaza Silka SM pre svega ima pre svega podsticajni značaj. Nakon dolaska korisnika u dom stručan tim ima zadatak da se upozna sa dotadašnjim društvenim životom korisika kao i njegovim sklonostima ka radnim navikama kako bi mu  ubuduće radne terapije koliko god je to moguće prilagodili.

CILJ RADNE TERAPIJE:

– razvijanje radnih navika i kreativnosti,
– razvijanje novih vještina i znanja,
– poboljšanje koncentracije,
– jačanje resursa, i
– povećanje samopouzdanja.

Metode rada: Grupni i individualni rad

TEHNIKE RADA:

– kreativni rad (izrada nakita i različitih ukrasnih predmeta);
– ručni rad (pletenje, heklanje, vezenjei ručno šivanje);

23032800_356050581473339_8660828046966744804_n
ball-2585603_1920
_JBK7776